Skip to main content

Unngå gnagsår på 17. mai

Hipp hipp, hurra! Slik unngår du at nasjonaldagen blir til nasjonalgnagen

I noen tilfeller kommer gnagsårene og hilser på når du minst ønsker besøk av dem. Hvor kjedelig er det ikke når tog, is, pølser og fest blir ødelagt av fotvonter? De fleste av oss som eier bunadsko bruker disse kun et par ganger i året, noe som også kan være med på å irritere frem unødvendige gnagsår. Heldigvis kan alt dette forebygges. Slik gjør du det.

1. VELG RIKTIG SKOTØY

Først og fremst: velg riktig sko. Kanskje det ikke er så veldig lurt å velge kilehæl hvis du skal gå langt og lenge? Det kan også lønne seg å gå inn nye, stive sko – for eksempel et par dager hjemme for å tøye dem litt.

2. FOREBYGG MED EN DISKRET STIFT

Visste du at du kan forebygge gnagsår ved å påføre Compeed Stift på steder du vet er ekstra utsatt? Det kan være fornuftig siden du på nasjonaldagen i flere timer skal bruke sko du kanskje ikke bruker hver dag, og muligens kommer til å hovne litt opp i føttene i løpet av dagen. Stiften motvirker gnagsår fordi den reduserer friksjon og fuktighet på foten, og fungerer som en beskyttende barriere mellom huden og skoen som gnager. Og du – i tillegg er den ganske så usynlig på huden.

3. ET PLASTER PÅ HÆLEN OG ET PLASTER I VESKA

Du kan også bruke det kjente og kjære Compeed-plasteret for å forebygge gnagsår på nasjonaldagen. I tillegg kan det være smart å ha med seg en pakke med gnagsårplaster i veska eller jakkelomma. Plasteret lindrer smerten umiddelbart, er vanntett og faller ikke av like lett som vanlig plaster gjør. Det fungerer rett og slett som et ekstra hudlag, og kan holde både gnagsår og blemmer unna. I tillegg får det et eventuelt sår til å gro raskere enn vanlig plaster.

4. ER SKADEN ALLEREDE SKJEDD?

Prøv da å unngå friksjon mot området med gnagsår. Bruk et avlastende gnagsårplaster. Da forhindrer du forverring av gnagsåret, siden plasteret fungerer som et ekstra lag hud og danner en barriere mot friksjon. Husk også å ikke stikke hull i blemmen med hensikt. Hvis den likevel sprekker kan du vaske den med en mild såpe, ha foten i et fotbad med saltvann i 10 minutter og deretter dekke blemmen med et beskyttende Compeed-plaster.

Ha en god 17. mai!

  • HER kan du lese mer om Compeed-produktene som holder gnagsårene unna.