Skip to main content

Slik unngår du gnagsår når du løper

Med enkle forholdsregler holder du gnagsårene unna

 

Enten det er for mosjonens del eller for trening til konkurranse – dette er tipsene som beskytter føttene på løpetur.

 

1. HVIS DU LØPER MED NYE SKO

Først og fremst: velg riktig sko. Sko som passer og som føles komfortabel på foten. I tillegg kan det være smart å bruke dem litt hjemme før de brukes på løpetur. Skal du løpe konkurranse bør du ikke ikke bruke helt nye løpesko du ikke har brukt noe særlig tidligere.

2. KNYT LISSENE RIKTIG

Noen løpesko kommer med hull til lissene helt øverst på skoen. Disse er det mange som glemmer å bruke. I tillegg er det fort gjort å bruke disse feil. Hullene er laget for at du skal kunne forme skoen så bra til foten som mulig. Husk å tre lissene innenfra og ut og ikke omvendt – dette for å feste skoen til foten din på best mulig måte.

3. FOREBYGG MED EN DISKRET STIFT

Visste du at du kan forebygge gnagsår ved å påføre Compeed Stift på steder du vet er ekstra utsatt? Stiften motvirker gnagsår fordi den reduserer friksjon og fuktighet på foten, og fungerer som en beskyttende barriere mellom huden og skoen som gnager.

4. FOREBYGG MED GNAGSÅRPLASTER

Du kan også bruke det kjente og kjære Compeed-plasteret for å forebygge gnagsår på løpetur. Plasteret er vanntett og faller ikke av like lett som vanlig plaster gjør. Det fungerer rett og slett som et ekstra hudlag, og kan holde både gnagsår og blemmer unna. I tillegg får det et eventuelt sår til å gro raskere enn vanlig plaster.

5. ER SKADEN ALLEREDE SKJEDD? 

Prøv da å unngå friksjon mot området med gnagsår. Bruk et avlastende gnagsårplaster. Da forhindrer du forverring av gnagsåret, siden plasteret fungerer som et ekstra lag hud og danner en barriere mot friksjon. Husk også å ikke stikke hull i blemmen med hensikt. Hvis den likevel sprekker kan du vaske den med en mild såpe, ha foten i et fotbad med saltvann i 10 minutter og deretter dekke blemmen med et beskyttende Compeed-plaster.

Lykke til!

 

  • HER kan du lese mer om Compeed-produktene som holder gnagsårene unna.