Skip to main content

Nye sko? Slik unngår du gnagsår

Heldigvis finnes det er par enkle forholdsregler som holder blemmene unna

 

Du vil ikke ha dem, men det bryr de seg lite om. Gnagsårene liker aller best å vise seg frem når du bruker helt nye sko eller sko som du sjelden bruker, fordi du ikke har hatt tid til å gå dem skikkelig inn. Følg disse tipsene neste gang du skal gjøre et nytt skokjøp, eller skal gå i dine helt nye sko for første gang.

 

1. TENK OVER DETTE FØR DU KJØPER

Først og fremst er det viktig å kjøpe sko som er snill mot føttene dine, og som føles komfortabel. Klemmer skoen for mye over vristen eller tærne? Eller kanskje de «kjipper» i hælen og ikke sitter perfekt? To årsaker til at gnagsår ofte oppstår.

2. FØR BRUK

Det kan lønne seg å bruke skoene hjemme før du begynner å bruke dem ute. Det gjør at skoen kan tilpasse seg foten litt på forhånd.

3. FOREBYGG MED GNAGSÅRPLASTER

Før du går ut dørene i dine splitter nye sko, kan det også lønne seg å feste et gnagsårplaster på utsatte områder. Dette reduserer belastningen på disse områdene. I tillegg kan det være smart å ha med seg en pakke med gnagsårplaster i veska eller jakkelomma. Plasteret lindrer smerten umiddelbart, er vanntett og faller ikke av like lett som vanlig plaster gjør. Det fungerer rett og slett som et ekstra hudlag, og kan holde både gnagsår og blemmer unna. I tillegg får det et eventuelt sår til å gro raskere enn vanlig plaster.

4. FOREBYGG MED EN DISKRET COMPEED STIFT

Visste du at du kan forebygge gnagsår ved å påføre Compeed Stift på steder du vet er ekstra utsatt? Stiften motvirker gnagsår fordi den reduserer friksjon og fuktighet på foten, og fungerer som en beskyttende barriere mellom huden og skoen som gnager. Og du – i tillegg er den ganske så usynlig på huden.

5. ER SKADEN ALLEREDE SKJEDD? 

Prøv da å unngå friksjon mot området med gnagsår. Bruk et avlastende gnagsårplaster. Da forhindrer du forverring av gnagsåret, siden plasteret fungerer som et ekstra lag hud og danner en barriere mot friksjon. Husk også å ikke stikke hull i blemmen med hensikt. Hvis den likevel sprekker kan du vaske den med en mild såpe, ha foten i et fotbad med saltvann i 10 minutter og deretter dekke blemmen med et beskyttende Compeed-plaster.

 

  • HER kan du lese mer om Compeed-produktene som holder gnagsårene unna.