Skip to main content

Hvorfor COMPEED®

De 7 fordelene

Fordelene med Compeed Invisible munnsårplaster

2. Boivin G, Goyette N, Sergerie Y, Keays S, Booth T Longitudinal evaluation of herpes simplex virus DNA load during episodes of herpes labialis. Journal of Clinical Virology 2006;37:248–251.

3. Esmann J. The many challenges of facial herpes simplex virus infection. Journal of Antimicrobial Chemotherapy 2001;47:17-27

Fordelene med COMPEED®

COMPEED® munnsårplaster heler, beskytter og lindrer. Det finnes ingen hurtigere eller mer diskret måte å få irriterende munnsår til å forsvinne på. Man regner med at opp til 20 % av befolkningen rammes av munnsår, så du er i godt selskap – særlig med hurtige og effektive COMPEED® Invisibel munnsårplaster.

Hydrokolloidpartikler forsegler såret under tilhelingen*

COMPEED® Invisible munnsårplaster virker så effektivt takket være de unike hydrokolloid-075-partiklene. De forsegler såret, støter bort vann og bakterier som kan forårsake infeksjoner og opprettholder et optimalt fuktighetsnivå. Partiklene gjør det lettere for næringsstoffer å spre seg, og det fremmer hudens egne tilhelingsmekanismer* og gir hurtig behandling av munnsåret.
* Tilheling av munnsår

Vanlige spørsmål

Myter

Svar

Hvor hurtig virker plasteret?

Plasteret begynner å virke i samme sekund som du setter det på og hjelper til med hurtig tilheling* – det er klinisk dokumentert! En sammenlignende klinisk studie på flere sentre har dessuten vist at tilhelingstiden* med COMPEED® munnsårsplaster er klinisk sammenlignbar med acyclovir krem 5 %**.

*tilheling av munnsåret
**Karlsmark T, Goodman JJ, Drouault Y, Lufrano L, Pledger GW. Randomized clinical study comparing COMPEED® cold sore patch to acyclovir cream 5% in the treatment of herpes simplex labialis. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2008; 22 (10): 1184-1193.

Inneholder plasteret noe aktivt virkestoff?

Nei. Plasteret bekjemper ikke viruset, men behandler utbruddet. Å forhindre at viruset formerer seg er bare en del av løsningen på problemet når man får munnsår. Du kan nemlig aldri bli kvitt herpesviruset. For å behandle symptomene inneholder COMPEED® Invisibel munnsårplaster hydrokolloid-075-partikler. Hydrokolloid-075 brukes i noen av de mest avanserte patentsøkte produktene til sårpleie som gjør det mulig å lage et ultratynt, fleksibelt og diskret plaster. Munnsårplaster gir dessuten en rekke andre fordeler.

Kan jeg klippe til plasteret så det passer akkurat til såret?

Nei. Ikke klipp i plasteret da det kan gjøre tilhelingen* mindre effektiv.

Kan jeg spise og drikke når jeg bruker munnsårsplaster?

Ja, men kontroller at plasteret ikke faller av. Fordi viruset også finnes i spytt skal du ikke dele glass eller bestikk med andre.

Beskytter munnsårsplasteret mot UV-stråling?

Nei. Vi anbefaler at du unngår å utsette munnsåret for sollys.

Kan jeg bruke plasteret hvis jeg er gravid eller ammer?

Hvis du er gravid eller ammer skal du rådføre deg med en lege før du bruker COMPEED®Invisibel munnsårplaster. Munnsår kan være tegn på underliggende infeksjon som bør utredes av lege om du er gravid eller ammer.

Kan jeg kysse med munnsårplasteret?

Vær forsiktig. Plasteret beskytter mot smitte fra såret hvis du har satt det riktig på og det sitter ordentlig på plass slik at såret er forseglet. Men du skal ta de samme forsiktighetsregler som alltid med munnsår. Ettersom viruset også finnes i spytt er det best om du unngår nærkontakt med området rundt munnen.

Kan jeg bruke make-up, leppestift eller solkrem oppå plasteret?

Ja, du kan skjule plasteret med make-up og leppestift. Du kan i tillegg bruke solkrem over plasteret. Vær oppmerksom på at krem eller leppestift ikke bør brukes under plasteret da det kan ødelegge hefteevnen.

Kan jeg bruke plasteret døgnet rundt eller bare mens jeg er våken?

For å oppnå det beste resultatet anbefaler vi at du bruker plasteret døgnet rundt

Smitter munnsår?

Ja. Under et utbrudd kan HSV-1-viruset lett overføres fra en person til en annen hvis de kysser hverandre eller drikker av samme glass. COMPEED® Invisible munnsårplaster dekker munnsåret og forhindrer at viruset sprer seg. Siden den som har munnsår ikke kan røre det, reduseres smitterisikoen ytterligere.

Myter

Er det bare urenslige mennesker som får munnsår ?

Nei. Det er utrolig vanlig med munnsår. Forskning viser at nesten 80 % av befolkningen over 30 år er bærere av herpesviruset HSV-1 og rammes av munnsår en eller annen gang i livet, og mer enn 20 % rammes av gjentatte munnsår.

Kommer munnsår når man har vært forkjølet?

Ikke nødvendigvis. Det er ofte psykisk eller fysisk stress som utløser munnsår.