Skip to main content

Hvordan unngå gnagsår på fjelltur?

Ta med deg disse tipsene på neste tur, og hold gnagsårene unna

 

1. VELG RIKTIG SKO

Gå med sko som kjennes komfortable og som sitter godt på foten. Har du kjøpt deg nye tursko kan det lønne seg å gå med dem hjemme et par dager før du bruker dem på tur.

2. BRUK RIKTIGE SOKKER

Det er viktig å ikke undervurdere betydningen av gode sokker om du skal gå langt på tur. Styr unna slitte eller hullete sokker som fort kan føre til gnagsår. Velg sokker laget av et materiale som holder deg varm og tørr.

3. KLIPP TÅNEGLENE FØR TUR

Gjør det til en vane å alltid klippe tåneglene før du drar på tur. Det kan også være en fordel å ha med en negleklipper i førstehjelpsskrinet.

4. TA PÅ GNAGSÅRPLASTER I FORKANT… 

Stating the obvious, kanskje – men likefullt viktig. Sliter du med gnagsår på spesielt utsatte områder, kan det være lurt å sette gnagsår på allerede før du drar på tur. Det er mye lettere å forebygge gnagsår enn å behandle gnagsår – og mye bedre å dem på plass fra starten av enn å måtte stoppe opp etter 10 minutter.

5. … OG HA MED FLERE I SEKKEN

Visste du at Compeed-plasterne er vanntett, og at de ikke faller av like lett som vanlig plaster? De fungerer rett og slett som et ekstra hudlag, og kan holde gnagsår og blemmer unna. Gode grunner til å ha med seg en pakke gnagsårplaster eller to i tursekken.

6. PÅFØR COMPEED STIFT PÅ UTSATTE STEDER

Visste du at du kan forebygge gnagsår ved å påføre Compeed Stift på steder du vet er ekstra utsatt? Stiften motvirker gnagsår fordi den reduserer friksjon og fuktighet på foten, og fungerer som en beskyttende barriere mellom huden og skoen som gnager.

7. HAR SKADEN ALLEREDE SKJEDD? 

Prøv da å unngå friksjon mot området med gnagsår. Bruk et avlastende gnagsårplaster. Da forhindrer du forverring av gnagsåret, siden plasteret fungerer som et ekstra lag hud og danner en barriere mot friksjon. Husk også å ikke stikke hull i blemmen med hensikt. Hvis den likevel sprekker kan du vaske den med en mild såpe, ha foten i et fotbad med saltvann i 10 minutter og deretter dekke blemmen med et beskyttende Compeed-plaster.

God tur – uten gnagsår!

  • HER kan du lese mer om Compeed-produktene som holder gnagsårene unna.