Skip to main content

Hvordan det skal settes på

Slik bruker du COMPEED®

 • Du kan bruke plasteret i hvilken som helst fase av utbruddet. Men det beste er å sette på plasteret når du oppdager de første tegnene på et utbrudd, som regel prikking eller kløe.
 • Vask hendene før og umiddelbart etter at du har satt på plasteret
 • COMPEED® munnsårplaster skal brukes døgnet rundt til munnsåret er grodd. Et plaster sitter på i opptil 12 timer*, og når det løsner, skal det umiddelbart erstattes av et nytt.
 • Ikke ta av plasteret for at såret skal kunne ”puste”. Det er ikke så bra, og kan medføre at tilhelingen tar lenger tid. Hvis du beholder plasteret på så opprettholder du best mulig miljø for tilheling – det er klinisk dokumentert.

Se vår infomasjonsvideo om hvordan du skal sette på COMPEED® munnsårplaster på en hurtig og effektiv måte.

Slik setter du på plasteret

 1. Vask hendene. Pass på at huden er ren og tørr. Ikke bruk plasteret sammen med krem fordi da hefter plasteret dårligere og dermed ikke gir like effektiv behandling.

 2. Fjern applikatoren fra beskyttelsespapiret og hold endene ved å bruke begge hender.

 3. Trekk forsiktig i begge ender i pilenes retning inntil halvparten av limsiden er synlig. Ikke rør limsiden

 4. Trykk den halvparten av plasteret med synlig limside forsiktig på plass over munnsåret slik at plasteret sitter fast.

 5. Trekk applikatorens ende forsiktig nedover og vekk fra huden inntil plasteret løsner fra applikatoren. Pass på at plasteret sitter ordentlig og glatt det ut mot leppen.

Slik tar du plasteret av

Hvis plasteret sitter fast behøver det ikke tas av og byttes. Hvis plasteret begynner å løsne skal det tas av og erstattes med et nytt.

 1. Løsne plasteret i kanten.
 2. Bruk begge hender og hold i den løse kanten av plasteret.
 3. Trekk plasteret til side og trekk hendene fra hverandre når plasteret løsner fra huden.
* I en klinisk studie med 174 deltakere opplevde 25 % av deltakerne en brukstid på 12 timer eller mer. Kan variere fra person til person.