COMPEED® Gnagsår

Se vår video om hvordan du bruker COMPEED® gnagsårplaster på riktig måte.

Symptomer

Gnagsår er smertefulle, væskefylte blemmer som kan oppstå som følge av trykk og friksjon. Gnagsår oppstår ofte på steder som er utsatt for gjentatt friksjon, vanligvis på grunn av sko med dårlig passform eller fordi fotens form er endret av deformerte tær eller en Hallux Valgus. Gnagsår utvikler seg raskt, og det kan ta flere dager før de heles. Hvis en blemme sprekker, kan den bli betent og svært smertefull.

Behandling

Hvis det danner seg et gnagsår skal du gjøre alt du kan for å redusere risikoen for komplikasjoner. Prøv å unngå friksjon mot området med gnagsår. Bruk et avlastende plaster som COMPEED® gnagsårplaster. Ved å bruke et COMPEED® gnagsårplaster forhindrer man forverring av gnagsåret, siden det fungerer som et ekstra lag hud og danner en barriere mot friksjon. Plasteret bygger på hydrokolloidteknikk som skaper et optimalt miljø for tilheling av sår og reduserer smerten fra første stund. Plasteret er også vanntett og beskytter såret fra skadelige bakterier og smuss. Du skal ikke ta av plasteret for tidlig. Vent til det begynner å løsne i kantene. Da kan du forsiktig trekke det av lett og smertefritt, f.eks. i dusjen eller i badekaret. Stikk ikke hull i blemmen med hensikt, men hvis den sprekker, skal du vaske den med en mild såpeoppløsning, ha foten i et fotbad med saltvann i 10 minutter og deretter dekke blemmen med et beskyttende plaster, f.eks. COMPEED®.

Forebyggende

Hvis du har lett for å få gnagsår kan du beskytte følsomme områder før blemmene kommer. Bruk et par doble og myke sokker når du trener og beskytt følsom hud med produkter som COMPEED® Anti-blister stick eller COMPEED® gnagsårplaster, særlig hvis du har tenkt å ha på deg nye sko.

Slik bruker du COMPEED® gnagsårplaster

Se vår video om hvordan du bruker COMPEED® gnagsårplaster på riktig måte.

  • Rengjør og tørk huden før påføring. Sørg for at gnagsårområdet er fritt for krem eller olje.
  • Fjern det nederste papiret, ikke ta på limsiden.
  • Trykk plasteret på plass over blemmen, og pass på at kantene glattes godt ut.
  • La plasteret være på til det begynner å løsne (Merk: Det kan ta flere dager).
  • Slik tar du av plasteret: Ikke dra plasteret oppover, men sakte langsmed huden.