COMPEED® Hælsprekker

Se på våre informasjonsvideoer hvor en kvalifisert fotterapeut forteller om behandling og forebygging av tørr og sprukket hud på hælen.

Beverley Ashdown, fotpleiespesialist, S.R.Ch., M.Ch.S., M.Pod.A., D.Pod.M., H.P.C har fått honorar fra produsentene av COMPEED® for rådene sine og bidraget til denne videoen. Hvis du er engstelig for fothelsen din skal du kontakte fastlegen din eller en medisinsk fotpleiespesialist. Til deg som er diabetiker: rådfør deg med legen din før du bruker produktene.

Symptomer

Sprukne hæler kalles også hælrevner, og er ikke bare udelikat – det kan også være svært smertefullt. Det begynner med tilsynelatende ufarlige hvite furer bakpå hælen, som regel fordi huden er for tørr. Hvis furene ikke behandles, kan de imidlertid sprekke opp og bli til revner som blør. Når det har gått så langt, er det nesten umulig å belaste hælen uten at det gjør vondt, siden hudkantene presses fra hverandre når huden utsettes for belastning. Slike dype sår kan bli infisert.

Behandling

Med en gang hælområdet blir tørt, øker sannsynligheten for sprekker. Man kan stoppe problemet tidlig ved å tilføre rikelig med fuktighet. Bruk en karbamidbasert krem – helst to ganger daglig. Produkter som COMPEED® Fotkrem Hælsprekker kan brukes om dagen og har spesielt god effekt når den påføres før leggetid. Hvis huden er sprukket, kan du bruke et hydrokolloidplaster som COMPEED®, som beskytter ytterligere og gir et gunstig tilhelingsmiljø på hælområdet. Om hælsprekkene blir infisert eller blir for smertefulle, bør du oppsøke en godkjent fotterapeut.

Forebygging

Det er større risiko for å få hælsprekker hvis du hyppig bruker sko med åpen hæl eller sandaler. Bruk derfor slike sko bare av og til. Hvis det ikke er mulig å unngå slike åpne sko, kan du prøve å forebygge sprekker ved hjelp av fuktighetstilførende produkter som COMPEED® Fotkrem for tørr og sprukket hud, to ganger daglig.